προβολές
συναντήσεις
και ειδικές εκδηλώσεις

για το σινεμά
τη τέχνη και την οικολογία

τον Ιούνιο 2005
στο
διεθνές φεστιβάλ της Ρόδου

 

 

 

 

 
 βραβεία | '08 | '07 | '06 | '05 | '04 | '03

Το Χρυσό Ελάφι, τα βραβεία του Ecofilms, δόθηκαν το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου.

 

Ταινίες Μεγάλου Μήκους

Η κριτική επιτροπή των ταινιων μεγάλου μήκους:

Αποδίδει πρώτα απ’όλα  ειδικη μνεία στους κατοίκους της Νισύρου  για τη δημιουργική συνεισφορά τους στη δημιουργία της ταινίας Νοσταλγός της Ελένης Αλεξανδράκη .

Επίσης δίνει ειδική μνεία στην ταινία που μας συγκινεί και ταυτοχρονα μας προκαλει να σκεφτούμε τι σημαίνει να η δύναμη της ζωής και ειδικά μεσα από την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Boris Baberkoff στην ταινια

Strokeτης Katarina Peters.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία μεγάλου μήκους δίνετε σε μια ταινία που αιχμαλωτίζει με την υπέροχη φωτογραφία της, προσφέροντας την εικόνα ενός σχετικά άγνωστου προσώπου της Ευρώπης, σύγχρονο αλλά και αέναο, στην ταινία «Καρπάθια» του Αντριζέι Κλαμτ και του Ούλριχ Ριτζέφσκι.

Τέλος, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μεγάλου μήκους δίνεται σε μια ταινία που αποκαλύπτει ένα καταλυτικό παράδειγμα παγκοσμιοποίησης και των αντίκτυπων της στον άνθρωπο και το περιβάλλον: μια ταινία με έντονες εικόνες και καίρια διερεύνηση της θεματολογίας και της επιχειρηματολογίας «Καταστροφείς καραβιών» του Μίκαελ Κοτ.

 

Ταινίες Μικρού Μήκους

H διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της απονομής των βραβείων που υπέβαλλε η ευρύτατη ποικιλία των ταινιών, προτείνει στο μέλλον να ταξινομούνται οι ταινίες σύμφωνα με τις καθιερωμένες κινηματογραφικές κατηγορίες.

Με δεδομένο ότι ο ρόλος και η  αποστολή του Φεστιβάλ που είναι να ενθαρρύνει τις ταινίες που διακρίνονται για την ποιότητά τους τόσο σε αισθητικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, η κριτική επιτροπή εξέτασε προσεκτικά τις ταινίες που παρουσιάστηκαν και απεφάσισε να απονέμει:

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους στον Omar Amiralay για την ταινία Ο Kατακλυσμός στο Μπάαθ, για την διεισδυτική πολιτική σκέψη στην απεικόνιση της σημερινής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας της Συρία

Το δεύτερο βραβείο στον Wolfang Thaler για το ντοκιμαντέρ Μυρμήγκια για την πρωτότυπη συνεισφορά στο επιστημονικό ντοκιμαντέρ.

 

Βραβείο Ramsar MedWet Award

The veil of Berta by Esteban Larrain

 

Audience awards

Best Feature Films

Monte Grande by Franz Reichle

This is the story of a man that is told affectionately and gently, touchingly astutely.
Varela spent his life building bridges: between western science and eastern wisdom, neurobiology and philosophy, abstract theory and practical life.
This film succeeds - if only for 80 delightful minutes - in deconstructing the prevailing division between science and art.

Special mentions

Οrgasmo by Pablo Oliverio 

Concrete Revolution by Xiaolu Guo

Best Short film

Smoking Kills by Andres Jarach

The film unfolds the intricacies of quitting seen through the eyes of a heavy smoker. Through a visual diary we bare witness to his moods and philosophical thoughts, accompany him on his regular visits to the tabaccologist where he goes for practical advise and support and to the labs where nicotine dependency is tested on rats.

 

Special mention

Pilala by Theo Papadopoulakis

Breaking away from the box by Ywe Jalander

 
σχεδιασμός n.n.

ecofilms.gr©2004